Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fem i tolv

Tid är som vatten
Rinner mellan mina fingrar
Orsakerna till mina beslut ligger bortanför min horisont
Igår levde jag som en blind
Sprang från hörn till hörn utan att finna mitt det jag sökte
Idag lever jag som jag vore döv
Jag hör inte tiden gå, de små tickande slagen alla andra hör
De tickande stegen som bestämmer om världen lever vidare
En väg och ett liv
Men om jag vänder mig om vad händer då
Då rättar tiden mig
Tvingar mig in i ledet
Det som gäller att falla in
Att falla in i ledet
Det som avgör räknas i minuter, timmar och år
Allt annat räknas inte
Jag vill vara den som äger min framtid
Lagom avgörande
Lagom viktig
Lagom meningsfull
Några ord
De far bort i vinden
Hinner jag med
Fem i tolv




Fri vers av Henrik Sjöberg
Läst 310 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-04-28 17:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Henrik Sjöberg
Henrik Sjöberg