Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dysterkvist

Här sitter jag, en dysterkvist
och skriver på min dator.
Det mesta är så grått och trist.
Det faller regn på stadens gator.

Jag skulle skriva något roligt
men allt är bara tungt.
Och inte lär det bli mig soligt,
så därför sätter jag nu punkt.




Fri vers av Erik L
Läst 466 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2009-04-29 19:09



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Ja, ibland det bästa man kan göra att sätta punkt.
Applåd!
2009-05-26

  walborg
Litet Ferlin-känsla! Tack
2009-05-21

    BetweenTheLines
Nog fan blev det nånting roligt:)skönt motsägbart,det här
2009-05-06

  kärleks ängel
om inte glädje räcker för dig;! så glädjer du oss andra! underbart!!!!
2009-05-04

    JJ VIP
Även det trista och dystra ska komma i pränt... En skrivarvånda vi nog alla känner igen. Jag uppskattar verkligen att olika känslolägen beskrivs i diktandet även om det inte alltid är populistiskt! Applåderar! Mvh. JJ.
2009-04-30

  Fånga dagen
snyggt skrivet så igenkännande så livet kan vara ibland
mvh ak
2009-04-30

  CRAIDLARN
Kort, konsist och väldigt bra skrivet!
2009-04-30

    papillon
Min Käre Erik, pessimist,
betänk att regnet ger
skir grönska på var vårlig kvist
är det ej sant och visst?

Nu brister knoppar,
blommar lökar,
Bereder plats för muntergökar
Dags att åt dysterheten giva båten
Och fröjdas av vad ögat ser.
2009-04-29

    © Birgitta Wäppling VIP
Det finns något i diktens innebörd som glimmar humoristiskt mellan raderna. Det är som om punkten på slutet sätts så hastigt att effekten blir den motsatta; inspiration till nästa dikt.
2009-04-29

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Oavsett dysterhet
så är du en jäkel på att skriva :-)
2009-04-29

  Larz Gustafsson VIP
Det viktiga är att man är sann mot sitt hjärta.
Tillgjord glädje är fånig.

Bra skrivet, Erik!
2009-04-29

    Bodil Sandberg
det var mej en dysterkvist
men jag säger bara förvisst
han skriver likfullt bäst..javisst!!!

superbt!!
2009-04-29

  Erikjohansson
underbar!
2009-04-29
  > Nästa text
< Föregående

Erik L
Erik L