Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...


Att söka kärlek på fel sätt

hon visste att hon redan täckt alltför mycket rotlöshet
med hårda kyssar
alltför många gånger
hade hon sökt trygghet
i lotsas-närhet
hon visste att hon jagade kärlek på fel sätt

kanske ville hon inte
att han skulle tynga på hennes tunna yta
men hon trodde
att hon var stark nog

hon sa
att hon var vuxen

när hans andetag gick motsols längs hennes armar
tänkte hon
att detta kallas kärlek

detta är närhet

en främlings varma läppar
mot hennes kind
kändes kallt
men hon intalade sig
att detta kallas underbart

hon hade alltid sökt kärlek på fel sätt
alltid trott
att de hårda kyssarna skulle få henne att hålla ihop
att en annan kropp
kunde ge henne trygghet som själ mot själ

men främlingar hade rispat sönder henne
och kanske inte sett
att deras stora händer
kvävde hennes hud

hon jagar närhet på fel sätt
och upptäckte för sent
att i falsk tvåsamhet
blir ensamheten ännu större




Fri vers av Spegelvänd
Läst 823 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2005-09-20 16:54



Bookmark and Share


  iz_
Du är så sjukt bra på att skriva!

Om jag kunde få en bråkdel av din poetiska sida skulle jag vara glad!
2009-04-08

  Gunnel André VIP
Tack för denna text som berör djupt. Du beskriver rakt och osentimentalt ett mänskligt dilemma, ett "klaver" som bara alltför många, kvinnor såväl som män, trampar i.
2006-12-30

    glittermagi
"hon jagar närhet på fel sätt
och upptäckte för sent
att i falsk tvåsamhet
blir ensamheten ännu större"

oh my. det här är sjukt bra, allt är sjukt bra.
2006-06-01

  Jeanette
Den var jätte fin. så himla bra skriven! Har du några knep som du använder dig utav?
Den blir nog en favorit... BRA!!!
2005-11-06
  > Nästa text
< Föregående

Spegelvänd
Spegelvänd