Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En god ungdom

Igår gick en gammal dam förbi mig
Livet målade hennes rynkor med en grå nyans

Hennes ben staplades försiktigt fram
Vänster höger

Plötsligt seglade ett kort från hennes skakiga hand
ner platt på asfalten
som ett oförskämt barn

Hon böjde sig ner
Men det gick inte
Åren sa ifrån

Om och om igen
Hennes arm hade ett annat liv

Jag gick framemot henne och böjde
min svarta luva och
greppade tag i det onda kortet med
min tatueradenäve

Hon sken upp
Och jag log mot henne
Och krossade tusen fördomar




Fri vers av Marjavaara
Läst 154 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-05-14 15:10



Bookmark and Share


  "Dempa"
Yes!
2009-05-14

  Larz Gustafsson VIP
Som en punkare jag kände, Hajen. Såg ut som en "missanpassad julgran" när det gällde klädslen, men hur snäll som helst. Hjälpte tanter o s v.
2009-05-14

    ej medlem längre
Du är full av trevliga vändningar i dina medmänniskobetraktelser-blir glad av läsa detta!
2009-05-14

  Stefan Höglund
Det är fint med den insikten du äger.
2009-05-14
  > Nästa text
< Föregående

Marjavaara
Marjavaara