Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Detaljer

Att se är inte att se
Trädet vinglar av vindens piskande
Det ser jag
Men
sluta se
Börja glo, granska, släng dina små bruna in grenarnas susande

Då ser du inte
Då SER du
Dom gröna bladen som envist sitter kvar
och väntar på att få vara vårat ögongodis i oktobermånad
Då ser du hur dom viker sig av vindens havande
Då ser du humlan som hänger som en vilde i bladets gröna kant
Då ser du måsskit förnedra
Då ser du tappad bark

Att se detaljer är att se

Men att granska själen är inte lika ljuvligt




Fri vers av Marjavaara
Läst 361 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-05-14 16:40



Bookmark and Share


    ej medlem längre
"då ser du humlan som hänger som en vilde i bladets gröna kant"
Du kan vara säker på att ingen skrivit en sådan rad förut och du kan vara säker på att dina ordanser gillas-Bukowski hade baxnat,jag kan bara applådera.
2009-05-14

  "Dempa"
Mycket klok, är du!
2009-05-14

  Larz Gustafsson VIP
Du har alldeles rätt.
Ändå är det bara sanningen som kan göra oss fria.

Härligt det där med ögongodis i oktober.
2009-05-14
  > Nästa text
< Föregående

Marjavaara
Marjavaara