Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varde ljus

Jag reser mig ur gårdagens schabloner för att börja någonting nytt.
Schablon-begreppet används även i elmarknaden för att avräkna förbrukning som ej är uppmätt per timma.

Fem steg i snirklar räcker för att nå fram min nya vita canvas.

Den vita akrylduken står under ett stort fönster där förmiddagssolen strålar genom partiklar av liv och död som snurrar runt i rummet. Det är bara när de får ljus som de syns. Det är bara när de får ljus som de finns.

Jag kliar mig över nacken med den oanvända penseln i vänsterhanden och funderar på tavlor som aldrig fått ljus. Hieroglyfer i konstverk under sand och om träd i skogar som ingen hör falla.

Nio steg i snirklar och jag är ute ur lägenheten till en värld full av ljus.

Jag släpper penseln och går ifrån gårdagens schabloner till morgondagens klarhet.

Kan vara mitt bästa konstverk!




Fri vers av Gerard
Läst 209 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-05-17 12:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gerard