Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dagens tips

 

 

Kör ner till närmaste fiskehamn

Leta reda på en riktig fiskare

Köp ett par riktigt fina östersjötorskar och få dem filéade

 

På vägen hem stannar du vid en bonde

där införskaffar du lite vårprimörer

Sallad,vårlök och lite annat gott

 

På med spisen, fram med pannan, i med en klick redigt smör

när smöret slutat prata så lägger du i fisken

Lite salt och citronpeppar räcker

Låt den bli riktigt stekt och brun

nästan samma färg som en sommarsolande dåre

 

skär ner legymerna och blanda ihop dem i en stor skål

Gör en kall sås på gräddfil, gräslök och en aning chillisås

 

På femton minuter har du fått en riktig söndagsmiddag

 

Njut av den,

låt smakerna vibrera

låt hjärtat få sitt

 

Är det så att du inte får tag på färsk fisk, (närfiskat av en lokal yrkesfiskare)

Köp då ingen pencilinstinn, miljöförstörande odlat tjafs

Ta heller ingen runtomhelajordenfraktadmångavarv(påstås vara miljöriktigt) fisk

 

Går bra med vilken fisk som helst

 

 

BARA DEN ÄR SVENSK

För tänk miljöriktigt

Sluta tror på fabler som sprids om att östersjön är död

 




Övriga genrer av ***Wicke***
Läst 298 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-05-17 17:55



Bookmark and Share


  tom boreland
och så kommer man iland på eftermiddan
sjötunga,piggvar, slätvar, en massa skrubba
var har du fått den fisken,
härutanför.
går du långt,
10 minuter
men det finns ju ingen fisk,
vem har sagt det,
tidningarna, radio ,tv
finns det nån torsk
ja, men dessa garnen är inte
anpassade till torsk,
varför säger dom att
det inte finns någon fisk.
förmodligen har dom ekonomiska
intressen av att det inte
finns någon fisk.
kan det vara så ruttet?
ja.
2009-06-09
  > Nästa text
< Föregående

***Wicke***
***Wicke***