Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

flyttfågeln

det är hur dagget
fuktar tårna efter
regnet som får mig
att minnas hur du
fuktade mina läppar
med din saliv och
hur asfalten luktar
av nyfallna änglatårar
som får mig att minnas
hur min hud doftade
när du sovit tätt intill

det är hur vinden
leker tafatt med
vårträdens gröna blad
som får mig att rysa
som jag gjorde när
jag kände dina andetag
mot min nacke när
du vilade på mitt
nyckelben och hur
solen värmer vattnet
om våren som får mig
att mjukna på samma sätt
som dina fingervandringar
fick mitt hjärta att slå
som flyttfåglarnas
vingar över kyrktornet
i staden som vaknar
till liv i maj precis
som du väckte liv i
min atmosfär när du
ritade små runda
ord i sanden om
nätterna när vi låg
på golvet i rödvinsrus

det är hur molnen
fiskar stjärnor om
natten som får mig att
minnas hur du fick
mig att vilja fastna
i ditt leende och fläta
in mig i luften du andas
när du sover tungt
och det är hur jag
vaknar om morgonen
med bultande hjärta
och inser att alla
fjärilar som odlats
i maggropen egentligen
inte kittlar under huden
utan bara i tankarna
som cirkulerar under
ögonlocken när
ljuset är släckt




Fri vers av Qiwi
Läst 241 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-05-18 23:38



Bookmark and Share


  Sladjana Zubcevic
Underbart skrivet!
2009-05-19

  blaite
Hoppas den som det är menat till får läsa det här..mycket vackert..Blaite
2009-05-19
  > Nästa text
< Föregående

Qiwi
Qiwi