Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hej då

Jag hade bestämt mig

Nu lämnar jag denna torra stad
Nu avrättar jag den lugna, nyktra tid
Nu lämnar jag flickan

Som en torped
fixade jag
kolsyra med flyktensbrus

Fyra kassar
En bild på flickan

satt jag mig på tåget
med en blick åt centralen som sa
Vi ses aldrig mer

Hejsvejs gamla Gävle

Nu drar jag till staden
där livet är lättare

Jag gjorde resan effektiv
med ett halsande efter svarta luckor

Kolsvart
Som döden

Inte ett jävla minne
ska finnas kvar


Resan tog sitt slut
Och jag hamnade
på samma orangea madrass
i samma betongpräglade rum
med likadana yrkesmän som vanligt

Ett dygn senare
var jag hemma i ångestens dimma





Fri vers av Marjavaara
Läst 207 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-05-20 20:36



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
"Flyktsoda, ta mig i land, sätt mig i brand..."
2009-05-20
  > Nästa text
< Föregående

Marjavaara
Marjavaara