Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ibland besöker jag min sista levande faster. Denna spillra av den hon en gång var, kan visa en sån gnista. Det hände nu idag, då jag spelade upp jazz-versionen av "La Vie en Rose" med Louis Armstrong. © Erik Brickman 2009


7000 meter


Den är slipad den röda eggen

på rosen.


På rosen som reser sig rakt från hennes hjärta

7000 meter.


Vattnad, alltid vattnad i minnet av hennes

käraste.


Mannen som dog långt före

men aldrig i hennes andetag.


Den är slipad den röda eggen

på rosen.


För den skär genom tiderna

med minnets självklara blick.




Fri vers av Arowana
Läst 426 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-05-28 22:47



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Oj, vad bra! Mycket vackert diktat om en gammal människa som minns sin älskade.
2012-11-09

    ej medlem längre
Snyggt!
2009-05-29
  > Nästa text
< Föregående

Arowana
Arowana