Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
För att inte gå sönder själv är man tvungen att göra vissa val...


Järnkoll!


Hur ska jag
uttrycka mig
för att du ska förstå
mina ord rätt
du vrider och vänder
på dem
drar dina egna slutsatser
inga förklaringar hjälper
spelar ingen roll
vad jag säger
eller hur jag
formulerar mig
du hugger ändå direkt

så länge jag andas
på samma sätt
som du
och följer de vägar
du redan trampat upp
så länge är allt bra
men du hugger, fräser
och spottar
när jag viker av på
andra stigar

du varken accepterar
eller respekterar
mina val
gläds inte heller
med mig
du varnar mig för allt
som inte känns rätt
i din egen värld
du slår ner på
det som får mig att
må gott

vem är väl du
att jobba för högtryck
med att försöka styra
och bestämma
är du så osäker
att det du propagerar för
inte är det rätta
så rädd inom dig -
att du därför försöker
övertyga både mig
och andra i din
omgivning

kanske är din
besserwissighet
din starka övertygelse
bara en fasad
kanske bor det egentligen
en feg liten stackare
där under ytan
en svag och liten människa
som hela tiden söker svar

kanske är det synd
om dig
men jag måste ändå
göra valet
att lämna vår vänskap
lämna din järnhand
för att inte gå sönder själv

för jag kommer aldrig
aldrig någonsin
att varken vilja
eller kunna
leva livet på det sätt
som du försöker
pådyvla mig

från och med nu
släpper jag taget
om det jag från början
trodde var vänskap

och jag gråter inte

en enda

liten tår




Övriga genrer av Junitvillingen
Läst 217 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2009-05-30 15:12



Bookmark and Share


  En strimma av guld
En sån styrka och kraft i de beslut du tar.
2009-06-04

  Lars Hedlin
Beslutsamt, Sorgset intensivt och konsist..."BRAVO"
2009-05-31

  Suzy med punkterna
Mycket äkta naket skrivet med viss sorg men med ett starkt beslut där inga tårar behövs
2009-05-30

  Larz Gustafsson VIP
Coolt.
2009-05-30

  walborg
Ja ibland är gränsen så klar och tydlig att det inte är svårt att välja längre - men vägen dit ....?! mvh
2009-05-30

    leelee
Ja...det går till en gräns...tills man förstår...som diktjaget skriver....och då behöver man inte gråta. Det är bara slut. Väldigt bra formulerat.
2009-05-30

  Sturesdotter
En fot som sätts ner; nödvändig sådan!
2009-05-30

  Sabina "ops"
känner med dig vännen
har själv varit där du är nu
tro på dig själv och lyssna på ditt inre
mina ord till mig själv under denna tid var
jag duger
jag klarar detta
ingen ska trampa på mig mera
ingen ska styra mig
"jag är bäst" :)
följ nu den väg du valt
vik inte av...eller ta en genväg
/kram
2009-05-30

  blaite
Stark som bara den..
2009-05-30

  Ewa-Britt Nilson VIP
Att ta ton
ger respekt
och effekt direkt
goda tankar Du kläckt!
2009-05-30

  Nikolai Jungsin VIP
det var ord och inga visor.. hoppas vederbörande har vett nog att lära sig...
2009-05-30
  > Nästa text
< Föregående

Junitvillingen
Junitvillingen