Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Årets varmaste dag än så länge

I alla fall här i Stockholm
Ja, jag vart bra svettig där jag stod med frugan på bryggan och fiskade i gassande sol
Nästan helt vindstilla var det till på köpet
Har stått där och fiskat med frugan och några andra flyktiga vänner både igår som idag
Idag morsdag, söndagen den trettiförsta maj tvåtusennio
Och helt underbart väder är det ute
Och själv så har jag faktiskt fått en hel del färg både i ansiktet och på mina armar de här två sista dagarna av strålande sol
så solens ultravioletta strålar måste verkligen ha bränt på min hud för nu är jag smått brun
Tjusigt värre för då slipper jag ju nu se ut som ett blekansikte så som jag annars brukar få göra under resten av året
Synd bara att jag vart tvungen att gå hem och ta hand om tvättstugan
Men det var ju min tur eftersom frugan tog hand om den förra veckan
Så rätt ska vara rätt
Så frugan står nu kvar och fiskar nere vid sjön med en tjejkompis
Men som ni vet så tvättar sig ju inte kläderna av sig självt
Man måste ju typ mata maskinerna
Ler
Men som en sådan här vacker dag önskar jag faktiskt att kläderna kunde tvätta sig själva och hänga upp sig själva på tork
Men nähe, inte det
Tittar påvägg klockan
Jasså
nu är det dags att gå ner till tvättstugan igen
Mata på ett par nya maskiner med tillhörande torktumlare
Så, Hej så länge

( Och självklart så har jag inte glömt bort att ringa och gratta morsan min, på Mors dag
Min lilla mamma
Ni trodde väl inte att jag skulle glömma det?
Nä morsan kommer jag i alltid ihåg och hon blir alltid lika glad när man ringer eller hälsar på )

Årets varmaste dag än så länge
I alla fall här i Stockholm
Fan vad jag svettades när jag var ute nere vid sjön.....

Ken Cassel




Fri vers av Ken Cassel
Läst 238 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-05-31 19:09



Bookmark and Share


  anits VIP
Hoppas du njutit av den goa värmen
och solen, trots att det var svettigt
2009-05-31
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel