Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Under mina fötter

Jag känner världen under mina fötter
precis som den är
Jag står på något
litet
och jag är mindre
Jag är mindre än det jag står på

Jag ser människor
precis som de är
I skolan brukar jag räkna
hur lång tid det tar
tills någon sätter sig bredvid mig i soffan
och
jag behöver aldrig räkna lika länge
tills de går igen

Jag brukar blunda när jag springer
Vill känna vinden
Min kropp styr mig

Jag ser molnen ovanför mig
precis som de är
Sedda från långt håll
längre bort än dit ögon kan nå
skulle jag stirra ner på det ovanför mig
och under mina fötter skulle molnen tillhöra jorden

Jag vågar inte lyfta på fötterna
tänk om jag faller uppåt
fast
kanske är det bättre
än att hela tiden falla neråt

Det är svårt att resa sig upp




Fri vers av TystnadTalar
Läst 162 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-06-04 16:51



Bookmark and Share


  blaite
Kalas bra..
2009-08-24
  > Nästa text
< Föregående

TystnadTalar
TystnadTalar