Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till dig som själsligt står mig så nära


En stråle av ljus


Vill hjälpa dig att se ljuset
det ljus du tror inte finns
men livet har gjort dig så illa
det är det nattsvarta som du minns

Din ångest vill inte ge vika
den smärtar din frusna själ
din misstänksamhet skapar hinder
mot alla som vill dig väl

Din trygghet är allt det mörker
som omger dig natt som dag
trots sorgen du bär inom dig
så finns där ett välbehag

Så rädd är du för att flyga
du kämpar med näbbar och klor
du flyr till det svarta mörker
som djupt i ditt inre bor

Där kan ingen mer dig såra
där vilar din frusenhet
där gråter du dina tårar
över barndomens verklighet

Jag räcker ut mina händer
i hopp om att du dem tar
min vän jag vill hjälpa dig finna
det ljus som trots allt finns kvar

Det finns där så djupt inom dig
tillsammans vi kanske förmår
att släppa fram några strimmor
trots en verklighet som är svår


Med kärlek till dig/Anitha




Fri vers av Junitvillingen
Läst 203 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2009-06-07 16:25



Bookmark and Share


  En strimma av guld
Tänk vilken vänskaplig hand denna person har möjlighet att ta emot. Ett gott hjärta och mycket kärlek sprider du omkring Dig.

"Jag räcker ut mina händer
i hopp om att du dem tar
min vän jag vill hjälpa dig finna
det ljus som trots allt finns kvar"
2009-06-08

  Lars Hedlin
Så underbart vacker text..berör mig in i själens djup.....
2009-06-08

  Nitram P
Vacker och rörande. En fin och som man förstår autentisk dikt
2009-06-07

  sulimaa
Så innerliga och vackra rader till en behövande vän!! Hoppas han eller hon läser....
2009-06-07

  issac.a.m
Underbara rader,läser om och om......
2009-06-07

  Carola Bouvin
Men detta var mäktigt så innerligt fint av dig.
2009-06-07

    Bodil Sandberg
Så mycket värma det bor i dig min vän!
den bara strömmar fram!orden så trösteliga!
underbart känslofullt medkännande vackert skrivet!
2009-06-07

  Ewa-Britt Nilson VIP
Gott vara två
nä det illa går
och en vän som
väl förstår och
en når...
Ömt fint beskrivet!
2009-06-07

  Suzy med punkterna
Vem mer än DU kan skriva så vackert och med så fullt av empati och medkänsla.
Ingen i hela världen.
2009-06-07
  > Nästa text
< Föregående

Junitvillingen
Junitvillingen