Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hur mycket värme får plats i en sommar

mellan lövsalens
gungande väggar 
vaknade allvaret i spirandet
 som om
höstar aldrig funnits
log solsprickorna i almens tak
 armar som vågade
treva skälvande fingrar
 mot rygglinjernas nerver
 genom slingor mot rot
flöt all längtan ut i en rymd 
som yrvakna barn
älskade vi
 en sommar
slog blommorna ut




Fri vers av Carola Zettergren
Läst 315 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2009-06-10 17:31



Bookmark and Share


  Gunnel André VIP
Sensuellt må jag säga.....mmmmmm
2009-06-11

  Caprice! VIP
Tack för att du uteslöt getingen som är en ofrånkomlig del av sommarhettan... (som jag mår dåligt av och därför är en "idiot som gnäller" när värmeböljan väller in över landet. Dock finns en medicinsk förklaring till detta... Överskott på brunt fett pga. uppväxt i kallt område. Då klarar man vanligen inte av ihållande värmebölja. Knappt kortvarig heller. Så var det med den saken!)

Fagert böljande, likt sädesfälten... Oemotståndligt, Carola! Jättekram för alla fina minnen den väcker.
2009-06-11

  Miss Mod
Detta är Carola med stort C.
2009-06-11

  peter markurth
finstämd
2009-06-11

    sunnanvind
Vackert! Blir hänförd här!
2009-06-11

  SurtantZ
Lika mye värme som du är full i
ord som ger läsare en slinga
i meningar som iallafall denna
läsare uppskattar varmt!
2009-06-11

  noname_realmind
Fint skrivet!
2009-06-10

  Ulf Lagerholm
jag är själv Mr Nostalgic, romantik är denna vackra slinga
2009-06-10

    © Birgitta Wäppling VIP
Vackert beskrivet.

Dessa rader är riktigt starka:
"som om
höstar aldrig funnits
log solsprickorna i almens tak"
2009-06-10

  RogerIvan
En vacker och stark text om att fånga känslan i nuet och leva i nuet.
Att känna storheten i vårens växtkraft och kärleken.
2009-06-10

  Måna N. Berger
De här raderna gör mig alldeles förtjust:

"som om
höstar aldrig funnits
log solsprickorna i almens tak"

Nog ryms det mer värme i den här sommaren alltid..
2009-06-10

  Larz Gustafsson VIP
Ingen alls, tydligen.
Och så fort det blir varmt är det några idioter som gnäller.
2009-06-10
  > Nästa text
< Föregående

Carola Zettergren
Carola Zettergren