Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt om FETMA! Lite som på beställning nästan... Kakmonstret har bara en replik tyvärr...


PRALINPRÅNGLAREN VS KAKMONSTRET

PralinPrånglaren:
Han där - har jag hört - lär ha
många skelett i sin garderob.
Varje gång han handlar praliner
av mig så trycker han i sig för två.

Visst kan det vara så att han bara
har en benstomme kraftig som satan
men från vem fan är det som han
har snott till sig den där extra hakan?

Kakmonstret: Kaka?

Pralinprånglaren:

Har du sett hur du ser ut?

Även om jag hade en kaka
så skulle det fanimej vara brottsligt
av mig att ens låta dig smaka.

Nu är vi raka; Västvärlden ser ju ut
som om dinosaurierna kommit tillbaka.

Och fan vad ungjävlarna
tjatar om godis och kaka
som det ska slängas pengar
på tills farsan är lodis eller skakar
tillbaka respekt för
plånboken och tandfén i sina rara barn

Jag har stor respekt,
för dem som kan låta gamla tanter få sitta ned
på bussen istället för att själva fylla två jävla säten,
drick för fan fettlösande kolväten eller kanske...

gå istället... ner...

till MCDONALDS och köp en MEGAMENY,
och lägg i en slant för barnen...

de rara barnen med fetthjärta,
som lider av hur dina pengar fortsätter mata dem

OCH TÄNK PÅ KOLESTEROLET!

Ja... du kan väl tänka på det? Inte?
Blodpropp i hjärnan? Tråkigt...




Fri vers av PratRisk
Läst 295 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-06-14 19:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

PratRisk
PratRisk