Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tänk om det var erat barn.

Era jävla myndigheter.

Ni har gjort mitt liv till ett levende helvete.
Ni har aldrig respekterat att bakom mitt namn,
finns en sårbar liten tjej.

Hur kan ni beskriva era visoner, eran målsättning och bli trodda.
\"För barnets bästa\".

Har ni någonsin frågat mig hur det känns?
Har ni någonsin orkat ställa frågan?

Jag ska stämma era feta arslen.
Jag ska svartmåla erat namn,
spotta er i ansiktet.

Kan ni sova om nätterna?
Kan ni stå för vad ni ställt till med?
Har ni något samvete överhuvudtaget?

Tänk tanken, smaka på den.
Tänk om det var erat barn.




Fri vers av miss_me
Läst 269 gånger
Publicerad 2005-09-27 15:34



Bookmark and Share


    Fia
Bra och hård text. Klart och tydligt budskap och tänkvärd.
2005-10-13

    ej medlem längre
Ja, ja, ja! En spark rätt upp i arslet på myndighets-Sverige, där allt bara är siffror och kolumner. Det här är rakt på sak. Det här är ilsket och besviket, ja rent ut sagt förbannat. Mycket starkt! Och det är så härligt att läsa sådana känsloutbrott.
2005-09-27

  Ola Rydberg
Oj vad starkt
här är det äkta känslor som går igenom
2005-09-27
  > Nästa text
< Föregående

miss_me