Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett vevpositiv

Nu spelar du bror, med gnäll och med gny
du vevar i gränden ditt vevpositiv.
Du sprider för vinden ditt sorgsna motiv.
Ack sorgen är gammal - men visan är ny.

Jag stannar väl bror och lyssnar ett slag;
jag blir så din enda och fulla publik.
Som vore all världen en vilsen musik,
så spelar din ton - så frusen och svag.

Det mörknar och skymmer i dessa kvarter;
din visa skall gömmas som vinden i skog.
För natten är kommen, du har fått nog
och vandrar din väg - och spelar ej mer.




Fri vers av Erik L
Läst 334 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2009-06-17 22:59



Bookmark and Share


  walborg
Jo visst - en Ny Ferlin har vi fått! Å vad jag är glad att få läsa Dig!!
Rimmet, vemodet, det mänskligt ömsinta varma .... jag blir tacksam och rörd.
2009-06-25

    Bodil Sandberg
å Erik du är såå skicklig..vilken fantastiskt vacker visa!!!
skriver under på alla kommentarer här förut skrivna
och applåderar varmt!
2009-06-22

  aol
säger som larz ferlin hade gillat dej bravo man rycks med i dina dikter
2009-06-21

  kärleks ängel
underbar rytm!
2009-06-18

    papillon
För positiv och musettedragspel, en svensk chanson. Intelligenta vistexter är man inte precis bortskämd med - alltså blir man så mycket gladare när en sådan dyker upp.
2009-06-18

  Lili Samuelsson VIP
mm, det här är vackert och välljudande, vilken takt och ton, underbar poesi
2009-06-17

  Larz Gustafsson VIP
Nu måste jag faktiskt utbrista: Ferlin!
Och det är menat som en komplimang.
2009-06-17
  > Nästa text
< Föregående

Erik L
Erik L