Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sängens sång


Uppsala 2009-06-28




Uppför trappan bakom grinden,
står en säng uppe på vinden.
Med gavlar av trä
och blå i ton,
sitter Hannes
på denna tron.

Det står en säng uppe på vinden,
med utsikt och i lä
för vinande vinden.
Hannes lyssnar till sången.
Med öronen spetsade
håller den honom fången.

Huvudet lägger han ner på kudden
och letar sin position,
den lille sudden.
Jämte nallen lägger han kinden,
i sängen,
uppe på vinden.

Somnar sött in i drömmens land
och en liten stjärna
håller han i sin hand.
Nu är allt så tyst och stilla
för den här gången
och vem som sjöng,
det hörde han på sången.

Han känner stämman och lyssnar snällt
och förstår att orden
är anpassade individuellt.
Vem skrev musiken,
vem satte orden
och vem sjunger
den nya sången
på jorden?




Britt Gustavsson







Fri vers av Britt Gustavsson VIP
Läst 205 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-06-28 11:56



Bookmark and Share


  Knickedick
Bra Britt
En mysig sängsång
om en sångsäng
fångade mig som singsing
en somnar säsong
2009-06-28
  > Nästa text
< Föregående

Britt Gustavsson
Britt Gustavsson VIP