Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Medan nattfågeln sjunger så sorgset i skyn


Vinden spelar
med sorgsna strängar
det finns inga broar
som leder hem
i mörkaste natten
på farkost av vingar
han seglar helt ensam
och tänker på dem

På alla de andra
som trodde de visste
att de kände honom
precis som han var
som lät honom ängslas
och gråta av ångest
som skrattade hånfullt
när han lämnades kvar

Helt ensam därute
under himmelens stjärnor
så svag utav kölden
och med tårar av is
han längtar förtvivlat
efter lugnet i fjärran
och önskar han finner
sitt Paradis

Med ens stannar tiden
när han når horisonten
han lyfts ovan molnen
på vingar av dun
så glider han in
i den eviga dvalan
medan nattfågeln sjunger
så sorgset i skyn




Fri vers av Junitvillingen
Läst 260 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2009-06-30 19:34



Bookmark and Share


  Eaglemountains VIP
Rörande, berörande, längtansfullt ..... vackert
2009-07-07

  Glensan
Sorgligt text vackert utförd
mycket berörande.

texten rullar i öronen på mej

mmmm
2009-07-06

    Lindizz
Berörande vacker text.
2009-07-01

  Lars Hedlin
Berörandes i djupet....
2009-07-01

  issac.a.m
berörande rader..Härlig poesi
2009-06-30

  Roula O
vacker poesi...
2009-06-30

  Betlehemsstjärnan VIP
fantastisk poesi som etsar sig fast under ytan och förmedlar sorgen och smärtan...så otroligt berörande/B
2009-06-30

  sulimaa
Den var het underbar ..och så sorglig på samma gång...
2009-06-30

    ej medlem längre
Rim och rytm
är inte alls
att förakta

gott skaldat!
2009-06-30

  walborg
Gripande vacker text - rimmad - kan nästan höra musik till denna dikt. Den borde tonsättas. Varmt tack!
2009-06-30

  Suzy med punkterna
Skön poesi som delas andaktigt vackert
2009-06-30

  Sturesdotter
nattfågel
bara ordet är så vackert
och dikten fortsätter i samma anda
2009-06-30

  etthjärtaäralltidrött
sorgliga gripande rader
om natten
2009-06-30
  > Nästa text
< Föregående

Junitvillingen
Junitvillingen