Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Desillusionerad

Jag hittade ett brev här hemma igår.
Instucket bland en massa tidningsurklipp.
(Du vet hur ambitiös jag var på den tiden.)
Du hade skrivit det dagen efter din sjuttonårsdag
på din nya skrivmaskin, som var all lycka i världen.
Tonen är glad och bekymmersfri. Du listar dina presenter.
Berättar om gubbarna på lastbryggan där du sommarjobbar
och om hur du skojar med dem varje morgon.
(Trodde du då att det skulle vara skönt?)
Allt var en lek.
Fast du skriver att du inte får ha kort kjol.
Och det var ingen lek, och inte så jävla skönt.
Men det visste du inte då.




Fri vers av Lisa
Läst 659 gånger
Publicerad 2005-09-30 10:57



Bookmark and Share


  Daniel_78 VIP
ooo svider det här,
hur du vänder på steken i slutet
och målar över allt som tidigare skrivits
i svart
2006-01-02

  Dan Linder
Magnifik och magisk vardagsrealism.
2005-10-05

  P'u
intressant. Du ger precis så mycket som man vill ha för att det ska vara bra.
Missmodig, realistisk, torr.
Bra!
2005-10-02
  > Nästa text
< Föregående

Lisa
Lisa