Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min vän, parasit

Jag ser hur du viskar
din lilla lögnpiska

lögn till sår
svek till hål
påhitt är vad du är


Mina ord ur din mun

Mina historier
hör jag folk berätta
Om dig

Mina skämt jag hör dig säga
är dina

Rykterna som jag tillslut får reda på är från
din smutsiga mun

Men jag vänder alltid kinden till
och tar emot ryggsticket
Men när jag stod där ensam
och bad om din hjälp
och du svarade nej
kokade det i hela kroppen
mitt huvud skrek
knogarna vitnade
benen gick fortare
Du har tur att jag inte stod bredvid dig
för då hade du fått möta 16års uppbyggd ilska

lögn till sår
svek till hål
historierna du så gärna ville leva

Ingen litar på dig
allra minst jag
för jag kan läsa sig som en öppen bok
men ändå har jag försvarat dig
ändå har jag varit din vän

Du har aldrig brytt dig om någon än dig själv

hallå, hallå
psykopat
dina tårar och prat ger folk sympati
hallå hallå
mytoman
dina tomma ögon avslöjar alltid sanningen

Jag var vännen som du hade längst
Som slösade mest av sitt liv
Kände att du aldrig förstod när jag var ledsen
Jag hörde hur du alltid ljög
Men jag såg den osäkra lilla tjejen
och det var henne jag försökte försvara

Lögn till sår
Svek till hål
Du är så tom

Hur känns det att leva i hundratusentals lögner?
Så mycket du har sagt som är mitt
Så lite du har sagt som är ditt
Hur känns det att inte ha någon personlighet?
Utan bara kopierat lite av andra
Kan du känna någon skuld?

Hallå, hallå
psykopat
att inte känna något fel
hallå hallå
mytoman
dina lögner är en del av ett spel

Minna vänner
och mitt kött och blod
som du försökte vinna över
fick jag hindra från att gå tillbaka
och göra värre saker än att spotta

De har alltid vetat

I våra ögon
är du en parasit
något som endast lever på andra
Som inte gör någon nytta
Något som måste bort

Lögn till sår
Svek till hål
Du kommer att förlora




Fri vers av TystnadTalar
Läst 220 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-07-20 15:49



Bookmark and Share


  Staffan Welroos VIP
tung text... välformulerade problem. bra skrivet!
2009-08-19
  > Nästa text
< Föregående

TystnadTalar
TystnadTalar