Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
version 2.8


oáda na góndo – låt tårarna lysa


det gör inte längre lika ont
det känns inte längre
känns nästan inte alls

uniformerna har sina rutiner
uniformsrutiner
blåsvarta ljus som bedövar

överbefälen uppvaktar
kastar upp henne
i den vassa
lösryckta
öppningen

hon blinkar
andas oemotståndligt
och faller

utför stupet
ner i mörkret

olust och illamående
trevande spindelben
fjuniga lösryckta

hon är utlämnad
hon är förlorad

men mörkret viskar
mörkret sjunger sakta

oáda na góndo
dána gon dáno


och gråter

vi
vi fortsätter
med våra rutiner
våra vardagsrutiner

Kyrie eleison
Herre förbarma dig




Fri vers av Rublev
Läst 628 gånger och applåderad av 1 personer
Utvald text
Publicerad 2005-10-03 18:19



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Berörande, fastnade speciellt för de tre första raderna.
2005-10-11

  Cinemiracle
Vågar jag se Larmzon tre och Låt tårarna lysa som en dikt i två delar? Jag tycker de hör samman? Betraktaren ser och delger oss som inte ser, likt en mytologisk siare ur en framtid. Så svart är din berättelse, Siare - och likväl överger du inte oss med din berättelse. För i svärtan finns också bönen om förbarmande och till och med mörkret sjunger om ljusets förlösning. Utanför brusar livet som vanligt med allt som inte är viktigt, så borsta uniformen min vän. Snart kan det vara din tur...
Tänk så bra det är! Tack!
2005-10-05

  rebecca d VIP
instämmer med efterkommande: väldigt suggestiv, griper tag. Det som inte händelsen gjorde? ja, Herre, förbarma dig över oss och vår likgiltighet
2005-10-05
  > Nästa text
< Föregående

Rublev
Rublev