Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att fatta beslut








Hon målade sig
in och ur
den ena fantasin
efter den andra


tankarna hade
trampat upp
behagliga stigar
som förde henne till havet
salutorget svampskogen
och var helst hon ville



berusad av klarsynens
klockrena budskap
vaknade hon glädjestrålande
en morgon


efter veckor av ihärdigt ältande
var det en befrielse att stå öga
mot öga med sanningen


suget att få leva
till vilket pris det må vara
hade lagt sig som dött gräs

nu var hon färdigbehandlad

och hon levde















Övriga genrer av Bim
Läst 367 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2009-07-24 13:11



Bookmark and Share


    papillon
Jag blir alldeles varm och lycklig över hur existensiella frågor kan ställas på sin spets och ges denna otroligt spänstiga form i ett helt okonstlat, rent och besinningsfullt språk.
2009-07-25

  © anakreon VIP
Tankens seger över materian!
Starkt och skickligt formulerat.
Applåder.
Carl-rik
2009-07-25

  Hans Christian
Underbar läsning, som jag tackar för.
2009-07-25

    Bodil Sandberg
En underbart skön dikt som talar sanningens goda sida..hur än man förirrar sig i det drömska får icke verkligheten falla i glömska
du har ett fantastiskt språk kära Bim!
2009-07-24

  Cadena
En ljuvlig dikt.
2009-07-24

  lodjuret/seglare VIP
'bara ord' låter som litet för litet för en text av det här slaget, så skönt att komma ut efter att ha som brunnit inne så länge
2009-07-24
  > Nästa text
< Föregående

Bim