Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nu stjäl vi från Viktor Rydberg!

Långvårdens säng är så kall och så hård
det blänker från droppen en strimma.
Alla nu sova i kommunens vård
djupt under midnattstimma.
Tyst som i graven på varje sal
vilar de gamla utan val
sover med näsan mot taken
Endast Gunnar är naken


Står där så grå vid sal nummer två
väntar att Elin ska vakna
han närmar sig sakta och trippar på tå
snart ska de båda va' nakna
Hon vaknar så sakta och ler
sin Gunnar till sängen hon ber
Ljuvlig är kärleken åter
av glädje nu Elin gråter


Förenad av kärlek är de gamla
Smeker och njuter av sin kära
i mörkret med händer som famla
och gläds åt att bara vara nära.
De njuter av varann
som bara riktigt kära kan
Somnar snart bort från de andra
drömmer de nu om varandra


Men sömnen för Elin och Gunnar blir kort
han smyger nu bort till sitt rum
innan ronden måste han bort
hasar sig fram så krum
Elin och Gunnar är kära
vill bara jämt vara nära
trots sjukhus som säger sitt Nej




Fri vers av dweeb
Läst 254 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-07-28 10:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

dweeb
dweeb