Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Det bästa för mig?"


Vindarnas konung

Vindarnas konung
dröj inte mer
behöver ditt svar
för att veta
om det som jag känner
mig styrka kan ge
att fatta beslutet som väntar

Så blåser det upp
men jag vet inte än
om stormen är svaret
jag söker
jag hittar en blomma
och plockar dess blad
och plötsligt på dörren
du gläntar

Som om du kan se
och har facit i hand
om framtiden som
finns runt hörnet
du får mig att backa
att helt vända om
trots tårar som sakta rinner

Du vindarnas konung
jag tror jag förstår
men smärtan tar tid
att läka
dock kommer det dagar
när sår blir till ärr
och glädjen jag återigen finner




Fri vers av Junitvillingen
Läst 330 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2009-08-04 19:13



Bookmark and Share


  M M Mannheim VIP
Vinden talar om att det är dig jag har kär. Tror jag någon har skrivit. Ja vinden kan användas på många i poesiform, du gör det på ett bra sätt. Kram Matsman
2009-08-06

  Jaseph
En härlig bön, sång, dikt!! Den har en skön spänst och rytm. Och bildspråket är tilltalande för mig. Kanske kunde andra ord väljas i vers 3 och 4. Orden framtiden och återigen bryter rytmen lite.
2009-08-05

  Glensan
Kung Bure är en oberäknelig prick
man får surfa på vindarna
och ta vara på det som ges
ibland biter man i en citron
men ibland smakar det
jordgubbar och grädde

Och ärr har vi alla på hjärtat..

......mer eller mindre.... kram
2009-08-05

  sulimaa
Nej man vet ju aldrig vart vindarna blåser..och inte när heller ...och hur i himelens namn ska man vet om det är rätt storm...sår blir alltid är hjärtat...och jag finns alltid !!! Kramisen
2009-08-04

  Suzy med punkterna
Tjusigt donnan;=)
Hoppas diktjaget finner sitt svar
2009-08-04

  peter markurth
fin
2009-08-04

  etthjärtaäralltidrött
hoppas ljumma
vindar för svar
2009-08-04

  Larz Gustafsson VIP
Vinden blåser vart den vill, som Konungarnas Konung sade.
2009-08-04
  > Nästa text
< Föregående

Junitvillingen
Junitvillingen