Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kan bara gå och springa men har aldrig joggat- del 1

Sprang som vanligt till bussen

på morgonen

så som alltid

tidoptimisten jag är

Aldrig har jag fått gå till bussen
inte ens på en helg

Alltid springer jag

Mitt i natten då gemene man sover



Sen jag kan minnas har jag alltid sprungit

men bara korta längder

Det är så jag kör

Det är så jag har funkat

Spurtat in i det sista,
ska uppgiften vara inne innan midnatt
så kan du fet haja att den inte är inne en promille
innan 23:59 och alla hundra delar jag kommer åt

Inte för att jag är perfektionist
för det är jag
men för att jag kört hela vägen till Rom
och insett dagen innan att jag borde tagit flyget

bekvämt, dyrt, visst måste jag offra lite
men behagligt, stressfritt
visste kan den störta,
dock större chans med bilen


När jag inte springer så
går jag, lunkar fram barfota
så sakta som en gångstil är laglig

Alltid velat lära mig att jogga, bra för hjärtat har mamma hört

funkar i en dag eller två
Funkar när jag lossas att någon smygtittar på mig
Då joggar jag en stund
notera
en
pytte pytte
liten
stund


sen går jag , långsamt, igenom stan

Behöver någon som smygtittar varje sekund

Det är inte så att jag vilar när jag går
Min börs till hjärna kraschar var och vartannat
överbelastad och övervärderad
på morgonen tror jag på alla mina fonder
på natten vill jag sälja allt

Jag springer för att jag går
Jag går för att jag inte lärt mig att jogga




Fri vers av -Dandy
Läst 181 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-08-05 15:50



Bookmark and Share


  Miss Mod
Kära tidsoptimist, denna text väcker spring i bena, men utan joggingskor.
2009-08-05
  > Nästa text
< Föregående

-Dandy
-Dandy