Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bortskämda snorungar

Rikemansbarnen i Amerika till exempel
Det är vad de är i programmet, My sweet 16 för alltid så får de en splitter ny bil plus att någon jättekändis alltid kommer och sjunger på deras party
Hur stort som helst
Kostar hur mycket som helst
Plus att de alltid köper de värsta och nyaste och finaste märkeskläderna
Önskar att jag också fick ett sånt party när jag fyllde 16 år
Men nej då!
Jag fick vara glad om jag fick lite nya kalsonger och lite pengar att röra mig med på 16 årsdagen
Men det gjorde mig ingenting för jag kände mig nöjd med det
Jag var glad för det lilla som jag fick
Men detsamma gäller tydligen inte för min tolvåriga dotter för hon har blivit hur bortskämd som helst
Är aldrig nöjd
Ska bara ha hela tiden
Pappa, det kostar bara sjuttiofem kronor
Kan jag inte få, kan jag inte få
Och jag har nu insett att det är vårat eget fel många gånger att hon nu har blivit så bortskämd
Vi har varit allt för generösa

Bortskämda snorungar
De har tydligen ingen som helst hum om vad saker och ting kostar idag
De tror idag att allting är gratis
Nästan i alla fall
Pappa, pappa
Det kostar bara två hundra kronor ….
;)

Ken Cassel
7/8-09.




Fri vers av Ken Cassel
Läst 206 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-08-07 17:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel