Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Egen bild aug-09


Mikael Wiehe och en gitarr

Bara du och din gitarr
på en scen som delvis
står i älven

solglitter på vattenytan
ljumma vindar
plötsligt en häftig regnskur
som knappt någon i publiken
ens tar notis om

så trollbundna är vi
av din Sång om friheten
av Mitt hjärtas fågel
och hyllningssången till din
alltför tidigt bortgångne vän
Björn Afzelius

du levererar pärla
efter pärla
som ger mig rysningar
utefter ryggraden
och på armarna

jag kommer på mig
med att sjunga med
i vissa verser och refränger
och mellansnacket
ska du ha en riktig eloge för
du påverkar även där

jag hade glädjen att se
och höra Björn Afzelius
två gånger
nu har min dröm om att
få sitta bland publiken
och lyssna på dig
blivit verklighet

detta är för bra för att vara sant
först Py Bäckman med musiker och kör
och nu du herr Wiehe

jag nyper mig i ena armen
och aj, det gör ont

alltså drömmer jag inte -
trots att det här är en
alldeles underbar drömkväll...







Övriga genrer av Junitvillingen
Läst 220 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2009-08-11 19:17



Bookmark and Share


  Suzy med punkterna
Sett, lyssnat...oförglömligt
2009-08-12

  Larz Gustafsson VIP
Giganter = Wiehe/Afzelius.
Respekt!

Py går heller inte av för hackor. Samma sak med Dan Hylander.

(Som du kanske vet har ju Py skrivit flera av Nordmans texter...)
2009-08-11

  Mats Henricson
Jag lyssnade mycket på Hoola Bandola band på 70-talet, Keops Pyramid var något av en väckarklocka för mig. Sedan följde jag Björns och Mikaels öden musikaliskt, lyssnade gärna och ofta på dem ! I våras, här i Eskilstuna hade jag förmånen att se legenden Wiehe live ! Det var smockfullt nedanför scenen vid Rademachersmedjorna, ja, hela gården var som en sardinburk av människor . Plötsligt tystnade publiksorlet, Han var där nu !
Han gav oss en stund med alla pärlorna plus några av vännen Björns visor ! Det var HÄRLIGT för oss gamlingar, vi var i klar majoritet, vi sjöng med av hjärtans lust i Kråkan, Keops Pyramid och alla de sköööna gamla hitsen !!!! Dessutom kryddade Mikael föreställningen med en underfundig humor och ,visst, De Sköna Gamla Revolutionära Slagorden ekade mellan Husväggarna !!!!Givetvis fick Reinfeldt och co några Satiriska Rallarsvingar, Mikael KAN Fortfarande, fast han och jag är jämnåriga !!!!
En Oförglömlig Nostalgitripp !
2009-08-11

  D S
Björn Afzelius låtskatt tar vi med oss in i framtiden.
2009-08-11
  > Nästa text
< Föregående

Junitvillingen
Junitvillingen