Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det här är jag. Kunde var't i alla fall.


Diagnostisk dialog med det skälvande självet

Välkommen herr Asperger! Ni fann väl porten gläntad?
Ja, min dörr står alltid öppen, för den glömmer jag att låsa
Där i termosen finns kaffe, för självklart var ni väntad
Alla muggarna ska diskas, men jag kan låna er en kåsa
Jo, jag förstår om det ser ut som om jag bara struntar
I allt, och lägger det på hög och samlar det i buntar
Och man kan tycka att jag borde röja upp i denna sörja
Men min skurhink har jag slarvat bort och inte återfunnit,
Dammsugaren är överfull och kvasten har försvunnit
Så när jag väl ska städa vet jag ej vart jag ska börja

Slå er ned, herr Asperger - det finns en pall här som är ledig
Alla stolar är belamrade med så'nt jag ska sortera
Mina ägodelar finns här, i en röra som är redig
Jag svär, mitt främsta mål i livet är att lära mig planera
Men min kära almanacka har försvunnit bland allt annat
Och batterierna har sinat så att klockorna har stannat,
Så jag missar alltid dagen då min räkning ska betalas
Men strax därefter fastnar jag i hyresvärdens lasso
Man hotar mig med vräkning och jag släpas till inkasso
Så nu väntar jag vid kvarnen där mitt ärende ska malas

Förstår ni mig, herr Asperger? Står det klart vad saken gäller?
Jag har en drös med frågor som ni kanske kan besvara
Jag vill få ordning på mitt liv som bara ligger här och dräller
Men jag känner mig förlamad, liksom fångad i en snara
Jag medger att jag mest har gått och väntat bättre tider
Och när jag plogar här i dammet kan jag känna att jag lider,
För när man ser sig kring härinne, så blir man ganska knäckt
Men det finns en del som folk omkring mig inte alls begriper
Nämligen att även jag har regler och principer
- För när jag väl ska städa vill jag göra det perfekt!




Fri vers av Effell
Läst 289 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-09-30 22:05



Bookmark and Share


  Marlboroman/Hg VIP
Kanon!
2009-10-08

    ej medlem längre
ett kaotiskt innehåll i prydligt ordnad form ... kontrasten gör det oförglömligt.
2009-10-01

  Susanne Ljung Adriansson VIP
Välskrivet och välrimmat i alla fall, i brist på välstädat och välordnat ;-)
2009-10-01
  > Nästa text
< Föregående

Effell
Effell