Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bara nonsens, trams, knas & tok kanske är jag inte riktigt klok...?;-)


"Rena rappakaljan"!;-)

Så faller hårda droppar
från himmelen den grå
och myrorna i stacken
som är så rysligt små
de gömmer sig djupt inne
i sina mörka rum
och där kurar de tills solen
tittar in

Men alla små ekorrar
de springer ändå kring
de busar med varandra
och fattar ingenting
att nu när de blir blöta
och fryser, kan de bli
så hemskt sjuka att det
kräver medicin

De allra minsta djuren
har gömt sig i ett hörn
de är så rysligt rädda
att möta farbror björn
han brummar och han skräms
så de darrar utav skräck
och sen är resten utav veckan
helt förstörd

Små fåglarna på grenen
som sjöng så vackert nyss
har tystnat där de sitter
och ger varann en kyss
för regnets hårda dån
kan de inte tävla mot
och sången var egentligen
så galet störd

En hare skuttar fram
trots att marken är så våt
gör följe med en räv full
av pompa och av ståt
i djupa vattenpölar
de dansar vilt och glatt
och i väster galer göken
som besatt

Två älgar dundrar fram
och det skapar vibration
helt plötsligt rämnar marken
finns inte nån pardon
men vad som sedan händer
när det hörs gråt och tjut
det är hemligt
för nu är min visa slut!




Övriga genrer av Junitvillingen
Läst 301 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2009-08-29 08:06



Bookmark and Share


  En strimma av guld
Härligt härligt att du skriver och får mig att le.;-))
2009-08-31

    Bodil Sandberg
Om det här är rappakalja..så gud bevare den
varm applåd för underbar diktning
2009-08-31

  kärleks ängel
lekfult härlig!!!
2009-08-31

  Mats Henricson
Inte alls ... Härligt Skrivet, att bara låta tanken löpa amok är så himla skönt ibland, jag har den "ovanan" och det ÄR en Rättighet...
2009-08-31

  Blåbäret
Skrivarglädjen känns! Befriande skönt ...
2009-08-31

  Glensan
Skön text från en skön tjej :-)

Smålog mej igenom hela texten
2009-08-30

    ej medlem längre
Barnsligt
lekfullt
såå fint!
2009-08-30

  sulimaa
Hahhahahaha näääe ...tycker bara att det är DU i ett nötskal :)))))Kram!
2009-08-29

  Elaine.S VIP
Härligt skrivet!!
2009-08-29

    Ken Cassel
;))

Kramar
Och god mporgon för den delen

Ken
2009-08-29

  beam72
åh så härlig visuellt skrivet
gillar det här
2009-08-29

  walborg
Underbar rimmad text som ett barn skulle bli lyckligt av och snabbt lära sig utantill och börja sjunga till!
2009-08-29

  L Patrik W Johansson VIP
för de hörde harar skutta fram
för deras föräldrar hade varit något som rimmar på våt


ja anledningen till älgarna hörde oljudet alltså finns det harar kommer det finnas flera...

;)

Be well,
LPatrikWJ
2009-08-29

  Lindalou
Jag tycker ditt rim var alldeles underbart
fint flyt och väldigt rart.
2009-08-29
  > Nästa text
< Föregående

Junitvillingen
Junitvillingen