Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lånad bild


Blodröd sol


Så underbart
när livet vänder
från djupaste botten
till värme
och ljus

när plötsligt
inga hinder
är för höga
att hoppa över

när glädjen
bubblar djupt inom
och nyfikenheten
över vad
som finns därute

är mycket större
än rädslan
att inte våga vara
här och nu

*

vägen var både lång
krokig och mödosam
tårarna många

år lades till år
alltmedan ångesten
hotade ta över

men där fanns ett
litet ljus
som brann allt
starkare

ett ljus som också
värmde alltmer
som vägrade slockna


den dag
mörkret lade sig
till ro
och ljuset fick fäste

det var då
som jag kände
att jag vunnit kampen
och att livet faktiskt
var värt att leva


det var då

som solen plötsligt lyste


blodröd




Fri vers av Junitvillingen
Läst 187 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2009-08-31 10:25



Bookmark and Share


    J. Herward
precious existence
2009-09-01

  sulimaa
Livet är värt att leva ..oavsett ...så är det !!!Kraaaam!!!
2009-08-31

  En strimma av guld
Tur att ljuset kom till dig. En dikt som innerhåller så mycket och som du fått med så mycket känslor som visar på hur livet är och att du fått kämpa för att hitta tillbaka till glädjen. Därav all den ödmjukhet du har och delar med dig av.
2009-08-31

  Aciom
Du är bäst!
2009-08-31

  Ewa-Britt Nilson VIP
Just så är det
när man kämpat
på inte trott att
man skulle nå
komma fram då
slår det till och
det går som man
vill... Fint beskrivet!
2009-08-31

  Betlehemsstjärnan VIP
En underbar dikt om livskamp och livsglädje som faktiskt många ggr kommer ur den. Vackert och berörande/B
2009-08-31
  > Nästa text
< Föregående

Junitvillingen
Junitvillingen