Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lånad bild


Den blodröda rosen

Det är ju då

jag borde sova -

i nattens tysta

mörker


men tanken på dig

håller mig vaken


timme efter timme

minut för minut

virvlar du runt

i mitt huvud

smeker du min hud

viskar du de ord

som får

all min evighetslängtan

att fälla höstens

första tårar


*

vaknar i gryningen

med kärleken

till dig

så djupt förankrad

i själen


och precis som om

du nyss var här

förnimmer jag

din doft

så levande, lockande

manlig och mjuk



men så plötsligt ser

jag den!

på min tårdränkta kudde

ligger den -


den så vackert

blodröda rosen


älskade -

varför dröjde du så

med att ge mig

detta tecken?


eller trodde du

att det kanske var

en dag

och en natt


för


sent?






Fri vers av Junitvillingen
Läst 219 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2009-09-07 13:33



Bookmark and Share


  Hans Christian
Ruggigt bra!
2009-09-09

  oneblood
UNDERBAR KÄRLEKSDIKT OM VÄNTAN ! LÄCKER;)
2009-09-08

  M M Mannheim VIP
Vilken inlevelse, vilken dikt full av allt det som gör din dikt till en fulländning som den är. Efter den här blir det svårt att beskriva kärlek och längtan som du gör. En dikt att spara och att ta fram när ingen annan dikt beskriver kärlek som din dikt gör.
2009-09-08

  Popcorntankar
Åhh vilken fin text, riktigt söt.
2009-09-07

  erkki
Härlig intensiv romantik. Mera!
2009-09-07

  sulimaa
Åhhh denna längtan ...smärtsam och underbar på samma gång...så vackert änglasyster!!
2009-09-07

  Fredrik Stillesjö
Hej "A touch..."

Smärtsamt, romantiskt, lockande... Hälsar vännen Fredrik
2009-09-07

  Christine Sabel
Sådan, fiin, sov gott i förvissningen, att han kommer tillbaka
2009-09-07
  > Nästa text
< Föregående

Junitvillingen
Junitvillingen