Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Clownen med tårar

Randiga brallor
halvmeterlånga skor
afro
och rödrund näsa

var min kostym

En fasad
En skyddsväst
En trygghet


Individer tapetserade korridoren
Alla med olika mönster

En del runda, en del raka, en del vita, svarta
Några var hårda, några mjuka



Jag hade

randiga brallor
halvmeterlånga skor
afro
och rödrund näsa

Det var jag
men ändå inte


Det var min skolförsäkring
Det var mitt recept
Det var min nyckel till skolgång

Mina bröder var Krusty clown och Ronald Mcdonald


Jag suddade talen med skämt
svarade med humor
och målade lektionerna med komedi

En kul nyans med grundfärgen Rädd



Med randiga brallor
halvmeterlånga skor
afro
och rödrund näsa

var jag alltid huvudrollen

Huvudrollen som fnaskade, snortade skratt

Försökte fylla de ekande hålet

Jag omvandlade deras kittlande mungipor
till provisorisk cement




Fri vers av Marjavaara
Läst 186 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-09-08 22:42



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Tanken går till Smokey Robinsons klassiker "Tears of a Clown".

Hur många är det inte som använder humorn som ett sätt att skydda sig?
2009-09-08
  > Nästa text
< Föregående

Marjavaara
Marjavaara