Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varför bestämmer gudarna




Varför känner inte
vi
varann
varför bryr sig gudar
om vi
delar en fika
då och då
varför dömer kyrkor
våra händer
som bara vill
mötas
ibland
bara ibland
varför ska alla döda
bestämma
över dig och
mig
som aldrig dräpt
någon
med våra klingor
varför kan inte min
mamma
och din
bror
se kärleken
bortom religonerna
som annars alltid
styr
våra liv



Varför bryr sig gudar
om vi
delar en fika
då och då

min klinga
har aldrig dräpt
din klinga
har aldrig dräpt


men
straffet
blir vårt.




Fri vers av Havanna
Läst 205 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-09-14 10:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Havanna
Havanna