Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hur en spontan, oväntad men fin kommentar kan lysa upp en jobbig arbetsdag.


”Vad söt du är med längre hår…

…Det passar dig verkligen, Ja du var fin innan”.
Skyndar sig denna halvbekanta människa säga.
Ja yrkesmässigt har jag träffat kvinnan.
Vissa människor en underbar själ äga.

De glädje om sig sprider på grund av omtänksamhet.
Lyser upp dagen med en helt oväntad present.
Ja för frisörer är vi inte i vår verksamhet.
Tack, säger jag osäkert, ler och skämtar bort det;

”Ja det var ett tag sen jag klippte mej, lite vildvuxen”.
Förstör det hon gav; svårt ta en komplimang.
Men hon är stunden helt och hållet vuxen.
Vårt ”vanliga” samarbete går finemang.

Vid avskedet visar hon hela sin personlighet;
”Tack för ett som vanligt kunnigt bemötande”,
Ögonen glittrar; ”Och du är verkligen fin i håret”
Jag viskar med klump i hals ”Hej då och tack för din omtanke”.

Ett ögonblick våra ögon leker leken ”leende”
Hon vinner denna gång ”På återseende!”




Fri vers av Taggsvamp
Läst 179 gånger
Publicerad 2009-09-19 20:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taggsvamp
Taggsvamp