Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Litet barns saknad



Med sina ljusa

sommarflätor

och söta blommor i sitt hår

önskar liten tårögd flicka

om en vuxen som förstår


Någon som finns där

för henne

så att hon får gråta ut

glömma verklighetens vardag

och på helvetet få slut


Men kanske är det fel

på henne

kanske är hon inget värd

klart hon borde vara tacksam

för det har hon blivit lärd


Alla hytter de

med fingret

menar att hon har det bra

ingen tröstar eller lyssnar

på en liten människa


Varje kväll hon ser

på himlen

där som månen dansar fram

ber sin aftonbön och gråter

vill så gärna ha en kram


Men litet barn kan

inte välja

måste finna sig i att

mor och far inte kan se

att hon vill vara deras skatt!





Fri vers av Junitvillingen
Läst 258 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2009-09-20 18:33



Bookmark and Share


  Anjeska
Tack för dina skrivna rader!
Jag känner med...
2009-09-21

  Peter Jr Eriksson
denna är sorglig men ruggigt bra formulerad !
2009-09-21

  M M Mannheim VIP
Fantastiskt fin och vacker text! Vemodigt om ett barn, detta av Guds oskyldiga skapelser. Barn som aldrig skulle behöva uppleva besvikelser, speciellt inte från oss vuxna. Alla har vi ju varit barn och har kanske upplevt saker och ting som gett oss sår för resten av sitt liv.
2009-09-20

  Teresia Ridell
Känner igen mig:(...o det lilla barnet finns där..även som vuxen...gör ont.. tiden läker...men inte allt.

Väl skrivit !
2009-09-20

    J. Herward
vet vad den handlar om.......



den fick mig att gråta
men för att den var bra såklart
2009-09-20

  Syrsan
Sorgset och tragiskt.. Svårt att förstå hur ett barn kan få känna sig så övergivet. Detta sätter djupa spår.
2009-09-20

    ej medlem längre
En text som verkligen berör. Så fint skrivet.
2009-09-20

  sulimaa
Smärtsam känsla för ett litet barn ..en känsla som sitter i i vuxen ålder oftast...man söker kärlek och att bli omhuldad...behöver mycket bekräftelse ..känner igen ...
2009-09-20

  En strimma av guld
Denna berör och minner om egna tankar som liten inte fullt så jobbigt som denna men dock så tufft ändå.
2009-09-20
  > Nästa text
< Föregående

Junitvillingen
Junitvillingen