Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Gammalt alster som nu får publiceras. Känns inte som om jag kan knåpa mer på den.


Unhappy Hour

Ja, jag borde gått hem
- Kanske redan vid fem -
Men satt kvar och gav bränsle åt lågan
Man är skyddad mot regn
I kvarterskrogens hägn
Men såsmåningom infann sig frågan

Vad är det som hänt?
Är jag helt dekadent?
Den bismak jag anar är frän
Varför sitter jag här
Och spär på min misär
På de ensamma männens domän?!

En kvinna, galant,
Fastän helt ignorant,
Fick samtligas hjärtan i svang
De som såg när hon kom
Konkurrerade om
Att framstå som hannar av rang

Av pilarna nådda
Men svikna, försmådda,
Trots känslorna satta åsido
Vid åsynen skön
Av den gäckande mön
Blev vi skjutna i sank av Cupido

En ambivalens
Som plågar och bränns
Först en u-sväng, och sedan en volt
Emotionernas krig;
Se där, en intrig
Som skulle gjort Shakespeare stolt

Så jag vänder mig bort
Tackar nej till eskort
Och sväljer min desillusion
Och med den gick min lust
Scenen målades just
I en glåmig och grådaskig ton

"Nu stänger vi strax,
Så nu är det dags
Att göra din sista beställning."
Om än vinet var gott
Så återstår blott
En bottensats som fått fällning




Fri vers av Effell
Läst 182 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-02-21 06:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Effell
Effell