Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Guds förlovade

 

 

jag vet att de
ej tvivlar
på vad jag tror

och jag tror
att jag

fann de vackra
de som vägrar att
se sina egna skönheter

fann de trogna
de som tvivlar
fast de gräver upp
sanningar ur ett berg
av lögn
dag och natt

fann de medvetna
fast de föredrar vilsevägar än redan funna

Jag fann dig
en av dem

de som bryter ner
de mest invecklade beräkningarna
till ettor
och
nollor


älskade

vad väntar du på


Bryt ner
mig

 

till allt och
ingenting




Fri vers av Marduk VIP
Läst 1295 gånger och applåderad av 36 personer
Publicerad 2009-10-05 03:27



Bookmark and Share


  Knickedick
jag är också oerhört störd av att min röst kan brytas ner till ettor och nollor i datorn
2010-10-24

  Michaela Dutius
En dikt som berör och skakar om-trots sitt lågmälda språk
2010-08-09

  Hans Christian
Melodiskt flyt och ett underbart slut. :o)
2009-12-30

  Mikael Lövkvist
Underbart vackert, hur du leker med paradoxerna, och hur dikten flyter fram ända till den charmiga avslutningen.
2009-10-29

    ej medlem längre
tänk, den här hade jag missat, glad att jag fann den, bra bra skrivet!!
2009-10-09

  Regn & Grus
Makalöst närvarande & skönt skrivet!
2009-10-09

  Din Fiende
En riktig pärla! Utfejdningen av texten de sista tre orden dock smärtsamt datafierat.
2009-10-06

  Elaine.S VIP
De här orden var nåt extra.
2009-10-06

  Aida*
fann de trogna
de som tvivlar
fast de gräver upp
sanningar ur ett berg
av lögn
dag och natt


ett djupt andetag krävs för att kunna behärska något så majestätiskt skrivet. du lämnar mig mållös ..
2009-10-05

  Havanna
Mycket fin!!
2009-10-05

    Melona
vackert och ömt,

starka och skarpa metaforer,
tycker om detta mkt

"de som tvivlar
fast de gräver upp
sanningar ur ett berg
av lögn
dag och natt"
2009-10-05

  Ulf Lagerholm
vackert, extraordinärt
2009-10-05
  > Nästa text
< Föregående

Marduk
Marduk VIP