Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den sommar som var jag



Jag slår klackarna i taket
och dansar vintern in
vad hjälper det att sakna
den sommar som var min

i höstens mörker brinner
små ljus som värme ger
men i mitt hjärta sörjer jag
och längtar efter mer

till tonerna av sången
som jag sjöng i nätters ljus
gör vintern nu entre´
fast jag känner sommarrus

jag dansar än men frosten
den knarrar där jag går
och saknar sommargräset
under mina nakna tår

var årstid har sin tjusning
det vet väl också jag
men ändå bara flydde den
den sommar som var jag




Fri vers av Junitvillingen
Läst 204 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-10-05 09:48



Bookmark and Share


  Lisa Höglund
Underbar! Även om jag är mer "höstmänniska" än sommarmänniska så får du fram en känsla även hos mig som får mig att längta efter sommaren. Sköna rim, och bra känsla i orden. Du upphör aldrig att förvåna mig över hur bra du är! Kram :-)
2009-10-05

  Peter Jr Eriksson
gillar skarpt!
2009-10-05

  Larz Gustafsson VIP
Dansa du, glitterfackla!
Tycker mycket om din dikt.
2009-10-05
  > Nästa text
< Föregående

Junitvillingen
Junitvillingen