Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
På bilden är jag fem år...


Du måste, måste tro!



Tro!
Du måste tro!
Annars hamnar du
hos Satan
och därnere
där finns Helvetet
och du vill väl inte
brinna i helvetet heller!!
Men om du tror
tror på Gud och Jesus
då kommer du
en dag
till Sankte Per
och vet du!!
Han släpper in dig
för du är ju
ett Guds Barn
och den som tror
på Gud
han får evigt liv!
Och evigt liv
DET vill du väl ha!
Vi får inte splittra
familjen
vi ska alla en dag
mötas i himmelen
men om du inte tror
så får du inte vara med
tänk på det du!
Och inte vill du
väl brinna hos Satan?
Inte vill du väl
såra oss SÅ?


***

Jag hade inget val...från små barnsben
satt jag på de hårda träbänkarna i de olika
bönehusen länet runt, inte för att jag ville -
utan för att jag måste.
Jag var dessutom predikantbarn och därför
var det ännu viktigare att delta i alla hundratals
och åter hundratals bönemöten. Efter att
som vuxen till slut ha brutit mig loss från alltihop
har jag gett mig själv ett löfte - att aldrig mer tillhöra en
specifik församling. Min tro är min och jag har
inget behov av att saluföra den eller "visa upp"
mig inför andra. Men minnena - de lever kvar...






Övriga genrer av Junitvillingen
Läst 274 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2009-10-05 11:47



Bookmark and Share


  Anita Hanssen VIP
Bra form, bra formulerat.
2009-10-08

    ej medlem längre
Och
alla tiotusen
samfund

säger sig ha
nyckeln
till pärleporten

en sorts
multimångdrabbande
vådtagande
"välvilja"
2009-10-06

  erkki
Man undrar hur det tänktes. Visst. Det kanske är värt det dubbla obehaget att pracka på sina barn en känsla eller åsikt eller vad det är. Ingen vill väl brinna. Särskilt inte för evigt. Verkar väldigt obehagligt. Men instinktivt borde man väl känt att man gjort fel.

Var var förnuftet? Man tror väl vad som är troligt. Allt annat är väl hjärntvätt?

Fast tro betyder nog något annat än tro... Kanske.
2009-10-05

    J. Herward
en tro borde vara lika privat och personligt som individuellt

du har rätt
2009-10-05

  sulimaa
Fantastiskt viktig text!! Som visar på att hot och tro inte alls hör ihop...din tro är din och hur, vad och var man tror är endast varje persons angelägenhet ..Go Girl!!"
2009-10-05

  Larz Gustafsson VIP
Typiskt att detta skall publiceras just nu.
Detta ämne är verkligen uttjatat.
Du fattar tydligen inte vem du gör dig till redskap för.
Otroligt trist!
2009-10-05

  Jack_iX
Sorlig men sann så här kan det vara känner igen det !
Är tron sann om den kommer ur skräck o inte ur hjärtat ?
2009-10-05

  Peter Jr Eriksson
sant!
2009-10-05
  > Nästa text
< Föregående

Junitvillingen
Junitvillingen