Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Diagnos



Jag har en diagnos
- jag är människa,
sa jag

Diagnos?
sa du
och skrattade lätt,

att vara människa,
skulle det vara en sjukdom?

Min insikt ackompanjerades av ekot i dina ögon
när jag lämnade dig





© marilin




Fri vers av marilin
Läst 444 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-04-26 11:54



Bookmark and Share


    Meretseger
prognosen är dålig
2012-05-11

  Sanna i badet VIP
Så rätt. En problematisk diagnos dessutom.
2012-05-05

  Po VIP
Bra!
2012-05-01

    marilin
Nej, visst är det så. Men det var inte heller min avsikt med dikten, att på något sätt stigmatisera människor med diagnoser.
Diagnoser kan vara av olika slag. Jag har själv en sjukdomsdiagnos, och försöker ständigt kämpa emot att låta det definiera mig som människa.
2012-04-26

    ej medlem längre
En diagnos definierar inte en människa. Det finns alldeles för många som tror att dem förändras när man sätter ett namn eller en bokstavskombination på deras liv. Och det är alldeles för många läkare som ger unga människor diagnoser just för att dem får pengar för det, och låter medicinernas biverkningar förstöra folks liv. ADHD-diagnoser hos ungdomar har ökat med 110% senaste åren. Haha, det är bara underhållande och sorgligt. Att vara tonåring är fan en diagnos i sig nu för tiden. Fyfan.
2012-04-26
  > Nästa text
< Föregående

marilin