Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Längta vilse

Jag längtar vilse
längtar att släppa allt
och följa rösten som lockar i skogen
smälta samman
med natten och dimman
och den allvarsamma månen.

Ilanddrivna fåglar från andra världar
flockas på stränderna
flaskor med obekant innehåll
och främmande utanskrifter
hopas i tången
brev som är slitna itu.

Jordiska fåglar med sorgsna ögon
sjunger om hemlängtan
hemländer
den säregna sång
som sjunger i kroppen
när man snart är hemma.

Kan man plantera en fågel?

Jag längtar hem
längtar efter mörk mull
att slå rot i ro
och växa vingar.




Fri vers (Fri form) av Rafmagn VIP
Läst 134 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-05-31 23:10



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Så fint om hemlängtan, har själv upplevt den efter många år av utomlandsvistelse, det värker i hela kroppen.
Bokmärkes
2021-06-01
  > Nästa text
< Föregående

Rafmagn
Rafmagn VIP