Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hallen

Hallen är stor och ekar.
Du är liten.
Tal efter tal.
Jag kommer inte att berätta allt för er
vad mitt hjärta tänker på.
Du säger: 'Räntorna är alldeles för höga.'
Och sedan, ‘Föreslagna webbplatser
för den nya hallen är egentligen ganska absurt.'
Tal efter tal.
Näktergalarna hörde en gång
sokratiska dialoger men visste inte
att platsen var ett älskat fängelse.
Och det långsamma giftet
slog ut sina åror på Dödens ström.
Jag kanske hade ställt en fråga
om drömmen inte hade hållit mig så
i det rotade tillståndet:
Lövens vikt, ljusets tentakler,
att där vi älskar stannar vi trots allt
och varför vi älskar
kan inget grävande sinne säga.




Fri vers av lundagatan
Läst 83 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-11-03 15:52



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Får en känsla av en besvikelse om har drabbat. Det blir inte som önskat, trots ett rop som ekar. Varför vet ingen, det är sällan någon enskilds fel, något facit finns inte från början, man vill chansa. För någonstans i inledningen finns ett hopp, och det är för hoppet människan lever.
2023-11-03

    ej medlem längre
Visste inte.
2023-11-03

    ej medlem längre
Visste inte?
2023-11-03
  > Nästa text
< Föregående

lundagatan
lundagatan