Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fjättrad i en tonart

tankarna pulserar ur skallen likt kala grenar
under konstgjord andning
till och med lövhögen där borta
verkar ha en funktion att fylla
syrebrist infaller som på beställning
framburet av en epileptisk kypare

varandet varvar ner till minusgrader
utanför omloppsbanan som sedan startar om
mjukt ackompanjerat av en tillsynes tondöv
frekvens utan slut




Fri vers av (JB)
Läst 67 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-02-18 09:00



Bookmark and Share


  stormengudrun VIP
Låter som tinnitus! Av den kan man verkligen känna sig fjättrad:-(
2024-02-26

  Kajsa Karin VIP
Alltså den där epileptiska kyparen gör mig nyfiken.
2024-02-21

  Snödis VIP
Tankarna som pulserar ur skallen likt kala grenar är en bra (om än obehaglig) bild tycker jag! Sätter också lite tonen för hela dikten som känns som att den består av ett antal olika tankar som du växlar mellan.
2024-02-18
  > Nästa text
< Föregående

(JB)
(JB)