Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Perseiderna


allt för länge har jag burit på andras liv och konflikter
i min överfulla ryggsäck
vandrat längs stigar som inte varit mina egna
och tagit strid för alla utom mig själv
när jag nu vänder blicken upp i natten och försöker fånga
alla fallande stjärnor
så rinner de oundvikligt mellan fingrarna
- likt löningen
jag snubblar lite tankspritt på markens rötter
innan jag sätter mig nära intill den spegelblanka sjön
väl där så sveper jag en halvliter starköl, lägger mig raklång
och låter mig smekas av den tropiska natten




Fri vers av (JB)
Läst 71 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2024-05-19 10:21



Bookmark and Share


    Elsa Wik VIP
Denna dikt tyckte jag väldigt mkt om.



2024-05-19
  > Nästa text
< Föregående

(JB)
(JB)