Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

För jag vinner

Jag vill inte tävla i ångest,
eller finnas där för alla andra.
Eller måla mina mörka tankar,
eller hur långt jag kan vandra.

Jag vill inte tävla i känslor,
eller klappa takt med mitt hjärta.
Eller läsa av varje förlorad lögn,
som ger mig en sådan smärta.

Jag vill inte tävla i tomma ord,
eller försvara allt som jag känner.
Eller vara en ständig förlorare,
att sitta ensam ibland vänner.

Jag vill inte tävla i svärta,
eller i något som känns rött.
Eller dela mitt klot av värme,
eller i allt som faller här blött.

För jag vinner. [ja vinner]
För jag brinner. [ja brinner]
För varje förlust,
som rinner.
[av det vackraste jag har mött]

Jag vill inte tävla i oro,
eller jämföra med något annat.
Eller förlora i att ’älska, älska inte’,
att rycka bort blad om vartannat.

Jag kan inte tävla i förluster,
som jag bär i min inre röst.
Eller älskas för djupet,
där sorgen är som störst.




Bunden vers (Rim) av Hubert
Läst 19 gånger
Publicerad 2024-05-08 22:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hubert
Hubert