Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det finns en hammare

det finns en spik
och ett plank
du är både hammaren och spiken
plakan är folk som bryr sig om dig
Kärlek låter enkelt
tills man är in en kärlekshistoria
det är lätt att säga att politiker är korrupta
peka ut en individ och säga "du"
svårare att säga att systemet är det.
ännu svårare att erkänna varför det är det
du
du
du
jag...

Enkelt att säga att denna personen är en idiot, ett får osv,
men de är dessa enkla människor som springer in i ett brinnande hus för att rädda ditt barn, din katt, din favorit målning...
och
och
och
mellan gudarna och himmeln
där även änglar mäter kuken
och skryter
vad för chans har vi då?
läs en jävla bok
ingen är perfekt
så sluta låtsas...
Hon kommer in
säger
"måste du alltid dricka så"
jag viskar
"jag kan sluta vara om du vill det"
då blir hon tyst.
senmoralen är
du kan vara hur vidrig som helst
så länge du du säger att du är ett monster
för världen är det
och förväntar sig att du är det
vi är alla hemska monster
med mänskliga hjärtan
ta bort mig
innan jag gör något dumt...
antingen är vi alla människor
eller så är ingen är det
så är det...




Fri vers av Alexander Gustafsson VIP
Läst 18 gånger
Publicerad 2024-05-11 16:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Alexander Gustafsson
Alexander Gustafsson VIP