Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ljus bok

Jag vaknar upp igen
längre fram
när bokarna i
Maglehem har mörknat.

Våren behöver sitt syre.
Jag håller andan
och nästan svimmar
av den ljusgröna grönskan.

Jag vill stanna här,
men om det inte går
har jag kvar ljuset
av våren inuti min dröm.

Lena 3 maj 2024




Fri vers (Fri form) av Cikoria Blå VIP
Läst 32 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2024-05-16 12:48



Bookmark and Share


  MaLo VIP
Vacker hyllning till den drömlika våren.
2024-05-23

    Lena Söderkvist VIP
Du sätter fingret på något viktigt, en av drömmens funktioner, att behålla något som inte får förloras. Vacker text.
2024-05-17

  TrollTörnTrappan VIP
Visst blir man lätt andlös av hänförelse nu!?! Syret räcker till dina grönsköna ord också :-)
2024-05-17

  stormengudrun VIP
Vackert och vemodigt - som alltid om våren:-/
2024-05-16
  > Nästa text
< Föregående

Cikoria Blå
Cikoria Blå VIP