Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt jag skrev när jag gick i gymnasiet!


Mobbad

Ett tårdränkt ansikte
Med rädsla för döden

Själen brann men nu bara glöden
Kroppen ung och frisk

Ögon kalla och stela
Ingen kärlek kvar att dela

Ingen som vill
Ingen som tar sig tid

Att se vad som händer
Små tår drypta kinder

Ger dem inget hinder
Offrar sina egna utan barmhärtighet

Offer utan en annan chans
Mördare med sin skimrande glans

Tar upp sin långa lans
Sticker det i ett hjärta

Som sedan länge redan dött
Utan att bry sig

Vänder aldrig om
Ser aldrig skammen

Ser inte dom oskyldiga små lammen
Bara sticker hjärta in och hjärta ut

Men nu får det vara slut.




Fri vers av Nenne
Läst 1125 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-01-15 18:00



Bookmark and Share


    Ulf B Karlsson
Alltså jag gillar den här texten. Det finns en återhållsam sårbarhet som berör, gymnasieelevens lite darriga textbehandling finns där ju men ändå... och den sista raden ger ju hopp!
2009-01-15
  > Nästa text
< Föregående

Nenne

Senast publicerade
Mobbad
* Se alla